Tilauslomake

Paketti sisältää kaikki Huippublogi tekstit. Ja teksteihin optimoidut Facebook- ja Instagram-teaserit (9 kpl/blogi).

Tilaan Huippublogit 199 € + alvHyvinvointiyrityksen somekunto nousuun 800 € + alv + matkakustannukset JyväskylästäHyvinvointitieteeseen pohjautuva teksti yksinoikeudella
Hyväksyn sopimuksen (pakollinen)
376 sanaa

Avainsanat: sykevälivaihtelu, liikunta, palautuminen, työ, stressi

Vähemmän työstressiä liikkumalla – työnantajan kannattaa tukea aktiivista elämäntapaa

Tutkimustieto liikunnan positiivisista vaikutuksista on vakuuttavaa. Vaikutukset ulottuvat jokaiseen arjen osa-alueeseen; vapaa-aikaan, työhön/opiskeluun ja uneen. Monet työnantajat ovat jo ymmärtäneet, että aktiivisen elämäntavan tukeminen parantaa työntekijän toimintakykyä pitkällä ja lyhyellä aikavälillä.

Passiivinen elämäntapa on tutkitusti yhteydessä työpoissaoloihin, ja vastaavasti työpaikan liikuntaan kannustavilla toimilla voidaan vähentää poissaoloja. Vuonna 2016 julkaistu väitöstutkimus (Föhr) osoitti jälleen kerran, että työnantajan kannattaa tukea työntekijöiden liikunta-aktiivisuutta. Väitöstutkimuksen näkökulmana oli työpäivän aikaisen stressin ja liikunnan välinen yhteys. Tämä kirjoitus summaa ja pohtii väitöskirjan työnantajille merkityksellisiä osa-alueita.

Lähde

Teksti perustuu Tiina Föhrin liikuntalääketieteen väitöskirjan tuloksiin ja kirjallisuuskatsaukseen. Föhr (2016). The relationship between leisure-time physical activity and stress on workdays with special reference to heart rate variability analyses. Jyväskylä University.

 

Teksti: Mia Sinervä ja Mari Stenman

Awesome Digi 2017.